Bewaar sla

Geen nieuwe soort sla, maar wel tips van deelnemers hoe zij sla bewaren of verwerken:

AnnL: “Misschien ken je deze al, maar wij vinden deze manier super handig en zorgt ervoor dat je sla lang vers en knapperig blijft. 1. Was de sla , maar ook rucola, basilicum, peterselie,ā€¦zo snel mogelijk na de pluk. 2.Kort zwieren, de blaadjes mogen nog nat zijn. 3.Leg een rooster (ik neem een stoommandje) in een kom of plastic bak. 4.Vul deze met ongeveer 2/3 cm water. 5.Leg alle sla en kruiden op de rooster (of een beetje ernaast kan geen kwaad). 6.Deksel erop en in de ijskast. Een hele week verse sla verzekerd, die je zo uit de bak kan nemen, op je bord šŸ˜Š

AnnV: je kan sla ook stoven, zoals spinazie, en opsmullen met een lekkere melksaus met muskaatnoot. Je kan best de middennerf verwijderen. De blaadjes zullen misschien een beetje bruin kleuren maar dit is miniem en de smaak is zeker even lekker als spinazie.Ā 

Magda: als je soep maakt om te bewaren kan je de groenten fijnsnijden, bodempje water koken, groenten erbij en even laten doorkoken. Eventueel mixen en bewaren in een potje om later toe te voegen aan een andere soep. (doordat het geconcentreerd is neemt het minder plaats in de vriezer in dan soep waar al veel vocht bij is).