Spitskool

Mijn favoriet in warme dagen blijft koolsla/coleslaw maar dit recept (Ottolenghi) is volgens NicoB een echte aanrader:

Voor 4 personen: verwijder de buitenste losse bladeren van de spitskool. Snij overlangs in acht parten en leg in een grote kom. Voeg een halve theelepel zout toe en besprenkel met een dressing (bv. 120 ml olijfolie, van 2 citroenen 2 eetlepels citroenrasp, overvloedig peper en 2 fijngehakte tenen look –> hou 2 eetlepels apart) en schud goed tot alle parten goed “vettig” zijn. Leg de parten op een bakplaat. Rooster de parten 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 220°c tot de randen krokant en bruin zijn. Laat even afkoelen.

Meng 2 eetlepels citroensap met 2 eetlepels dressing. Sprenkel gelijkmatig over de parten. Bestrooit met dragon, 30 gram geschaafde pecorino en royaal peper. Serveer op kamertemperatuur.