“Ook al zouden we alle bloemen plukken, de lente zullen we niet kunnen tegenhouden.”

“Ook al zouden we alle bloemen plukken, de lente zullen we niet kunnen tegenhouden.” En de lente willen we ook niet tegenhouden. Ongelooflijk om telkens weer te ervaren wat een kracht er achter de lente zit. Een tijdje terug hadden we al wat mooie dagen, maar deze keer is het voor echt ! En het kriebelt, de goesting om er nu ‘vollen bak’ in te vliegen is groot.

Het uitpakken van de zaden blijft een groot plezier, de vroege patatjes laat ik voorkiemen vooraleer ze de grond in gaan en ook de eerste tuinbonen zijn voorgezaaid. Op het veld had ik nog wat opruimwerk šŸ™ en een bezoek aan het containerpark. Viavia heb ik een nieuwe rol plastic te pakken gekregen, drie keer zo lang maar netjes opgerold past dat wel heel gewoon in de auto.

Wat ook nog ‘opgeruimd’ moet worden is de groenbemester. De verschillende mengsels (rogge, Japanse haver, zonnebloem, wikke, phacelia) hebben gedaan wat van hen verwacht werd: de grond zo veel mogelijk bedekt houden en een onderdak bieden voor het bodemleven. Nu is het tijd om al dit plantaardig materiaal onder te werken zodat het kan dienen als mest voor de groenten. Van zodra het droog genoeg is kan ik met de tractor het veld op- deze mooie zonnige dagen zullen daar snel voor zorgen. De eerste lading plantjes komt er begin april al aan, en ondertussen staat de look, ajuin en heel wat zaad te trappelen om er ook aan te beginnen.

Ondertussen tikt de teller van de inschrijvingen verder: momenteel hebben al 70 kinderen en volwassenen aangegeven dat ze willen deelnemen in de oogst. Ik waardeer het vertrouwen dat jullie hebben in ons project (en met ons bedoel ik die 70 deelnemers + 1 boer). Er is nog ruimte voor meer gezinnen- ik hoop dat de lentekriebels en misschien ook jullie enthousiasme daarvoor gaan zorgen…