Korte keten

Je hebt er misschien van gehoord, deze week is de “Week van de Korte Keten”. Bedrijven met een direct contact tussen boer en eindverbruiker worden in de verf gezet. Mij deed het vooral beseffen dat het helemaal niet evident is wat wij samen aan’t doen zijn. Niet gewoon consumenten die rechtstreeks groenten afnemen, maar een groep die een boer-in-de-groei echt ondersteunt. Jullie vertrouwen, het aanbod van extra hulp en interesse doen me veel deugd.

En ook financieel zijn we een buitenbeentje. De vooruitbetaling van de abonnementen zorgt ervoor dat ik niet zelf de grote aankopen moet voorschieten. We hebben geïnvesteerd in een afsluitbare opslagruimte, een grote maaier en waarschijnlijk nog het opvallendst, een nieuwe tunnelserre. Door de voorjaarsstorm en de bijkomende drukte bij de leverancier is het toch een basismodel geworden, maar het idee van een verplaatsbare tunnel op wielen is nog niet verdwenen, dat bekijken we op een rustiger moment.

Op het veld is het nu ‘vollen bak’. Op korte tijd is er veel gebeurd (zoek de 192 verschillen op de twee foto’s van de tunnel) en staat er nog veel te gebeuren. Maar zo fijn om ook het resultaat al te zien: waar ik gepland had om dit jaar te kunnen starten met oogsten vanaf eind mei/begin juni zullen bepaalde dingen al vroeger klaar zijn. Het wordt een voorzichtige aanloop, ik hou de oogsters op de hoogte ! En ben je in de buurt en zie je beweging op het veld, kom gerust goeiendag zeggen en een kijkje nemen. Ook dat doet me plezier.