Ellen toch !

Ciara waaide voorbij, Dennis was al wat pittiger maar storm Ellen was er teveel aan. In de modder na de regen hadden de ankers niet meer genoeg grip om de plastic van de tunnelserre op zijn plaats te houden. We hebben nu hebben we een cabrio-serre. Pas in de loop van april, als ik de tunnel wil verzetten, komt er nieuwe plastic. En in plaats van er lang bij stil te staan zoek ik liever naar manieren om te vermijden dat dit nog eens gebeurt. Dat, maar ook aanvaarden dat landbouw leven met de natuur(elementen) is.

Bovenop de winterstormen kreeg het veld ook erg veel regen te verduren. Bij mijn carrière-switch had ik me voorgenomen om niet altijd te klagen over het weer. Ik oefen mijn geduld en geniet van de voorproefjes van de lente die we ook al mochten ervaren. Een mooi voorbeeld is de magnolia waar oogster Ingrid graag wat over wou delen.

Meteen een smakelijke primeur als uitnodiging naar jullie: als je een tip of een truc wil delen, mail gerust naar mij. Wat ook nog steeds kan, is inschrijven voor de oogst. En wie iets extra wil doen, onder de vorm van een win-win-lening of als klankbord, die mag het ook nog altijd laten weten.

In afwachting van beter weer school ik me bij met workshops over externe arbeid en hoe ik meer kan doen voor de biodiversiteit rond, op en onder het veld. En met mijn collega’s van het csa-netwerk komen we ook nog een laatste keer samen, voor de drukte losbarst. Telkens een heel waardevol weerzien, met veel uitwisseling. Allemaal erg nuttig, maar de goesting om er terug in te vliegen op het veld is nog groter ! Met jeukende handen, boer Tom.