Bloemenvoorpret

Bloemenvoorpret – het zijn rare tijden. Mijn (t)huiswerk had ik in de winter al gedaan, ik ben blij dat ik nu toch buiten mag om op het veld te werken. Het was wel een late start dit jaar omdat ik wil oppassen voor teveel bodemverdichting. Met de tractor ga ik pas het veld op als het droog genoeg is. En daar zijn de ervaren buur-boeren een goede indicatie van- als zij met hun grote machines het land op durven, dan ik ook.  Maar een week later moesten de eerste plantjes de grond in, het was dus hoog tijd.

Ik had toen kunnen laten weten dat het plantwerk begonnen was. Maar nog straffer, sinds vandaag zitten ook de eerste bloem-plantjes in de grond. En net zoals bij de groenten geeft dat wat spanning, een soort voorpret voor wat gaat komen. Samen met stagiaire Marieke is het volop experimenteren: plantafstanden, hoeveel te zetten, direct zaaien of voorzaaien, … Ook over hoe we de bloemen gaan aanbieden wordt nog nagedacht, we houden je op de hoogte.

Ik reken nog steeds op een (voorzichtige) eerste oogst ergens half mei. In afwachting mag je een regendansje doen- en wie buiten wil kan eens langskomen op het veld. Deze weken verandert het echt van week tot week. En ondertussen kan je een kleine zoektocht doen naar de bloemen op de foto (of brandnetels) die er nu al staan.

Stralende groeten,
boer Tom