Peul of suikererwt & tomatenelleboog

Eerst en vooral: op deze pagina kan je kiezen tussen “info” of “boerenberichten”. Info voor gewone informatie (oogst, vlaggetjes, …) en boerenberichten eerder voor het verhaaltje van de boer.

Nieuw te oogsten: peultjes en suikererwten. Allebei te vinden aan de draad aan de palen, naast elkaar dus mogelijks wat verwarrend. Vanuit de positie van de foto staan LINKS de peultjes, RECHTS de suikererwten. Peultjes oogsten we plat, suikererwten oogsten we dik. Wat voor allebei geldt: we eten heel de peul en oogsten voorzichtig (met één hand plant vasthouden, met ander hand zachtjes trekken).

 

 

 

 

 

 

Nieuw te oogsten -bis: we kunnen ook starten met de kleine tomaten, geel en rood. (zoek de rijpste, dan zijn ze het lekkerste) Ze hebben allemaal een “elleboog” boven hun steeltje, daar breken ze gemakkelijk af. Als ze heel rijp zijn laten ze  los aan het steeltje, ook goed.