Groenten

inschrijven:


 

Groenten zijn de basis, de start van dit verhaal. Ze komen er niet vanzelf, maar zijn het resultaat van dromen, plannen, rekenen, beslissen, hard werk, een portie geluk en wat geduld.

De groenten worden aangeboden in een systeem van zelfoogst op basis van een abonnement. Leden oogsten zelf, wanneer het hen uitkomt en voor eigen vers gebruik. De boer voorziet aanwijzingen hoe en hoeveel te oogsten.

———————–info jaar 2019—————

2019 is het eerste echte jaar. Na de kennismaking vorig jaar kan er nu al wat meer bewerkt worden, in oppervlakte, in verschillende teelten en voor meer monden.

De eerste oogst is voorzien vanaf juni- met als doel af te ronden tegen eind november. En uiteraard afhankelijk van het weer…

Dit jaar zijn er ca. 80 groenten- en kruiden voorzien, in allerlei varianten. Kom gerust eens langs om het veld in werking te zien.

———————–info jaar 2018—————

2018 is een proefjaar, het jaar 0 als het ware. Voor de boer een jaar om de grond te leren kennen, te oefenen, een aanloop te nemen en mensen warm te maken voor wat er allemaal kan…

De oogst gaat traagjes op gang komen vanaf eind juni, om dit jaar af te ronden ergens in september… De oogst zal ook beperkt zijn – het aantal soorten, de hoeveelheden en de oogstmomenten, het zijn allemaal dingen die de volgende jaren uitgebreider kunnen, maar je moet ergens beginnen.

Dit staat er deze zomer op het veld: warmoes, rode en gele biet, bosui, verse look, ui, sjalot, wortel, radijs, peultjes, suikererwt, snijbonen, lage bonen, verschillende pompoenen, courgette, komkommer, paprika, tomaat, aubergine, prei, basilicum, kervel, koriander, snijselder, peterselie, selder, sla in verschillende kleuren, Chinese kool, broccoli, bloemkool, witte en rode kool, spitskool, koolrabi, rucola, Azië-sla en spinazie.